Teheranul a mințit! Rusiei i-au fost livrate 46 de drone cu care deja îi atacă pe ucraineni și „vânează” sisteme HIMARS

0
127

KIEV – Oficialii ucraineni anunță că Rusia folosește drone furnizate de Teheran în Ucraina. Consilierul Președinției Ucrainei, Oleksiy Arestovych, a declarat că Iranul a predat Rusiei 46 de drone și că guvernul ucrainean a notat deja utilizarea acestor drone în luptă.

Cel puțin o parte dintre dronele furnizate sunt modelul „Shahed 129” care pot opera lovituri grele și pe care forțele ruse ar putea încerca să le folosească pentru a ataca sistemele HIMARS.
.
Nu este clar dacă cele 46 de drone reprezintă toate dronele pe care Teheranul a fost de acord să le trimită sau numărul de drone iraniene care operează în prezent în Ucraina.

În luna iulie, Casa Albă a anunțat că serviciile americane au obținut informații conform cărora Iranul pregăteşte furnizarea de drone către Rusia SUA are indicii conform cărora Iran s-ar pregăti să livreze Rusiei sute de drone, printre care şi aparate de luptă, în următoarea perioadă.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, afirma că aceste informaţii indică faptul că Iranul se pregăteşte să antreneze forţele ruse în utilizarea dronelor, primele sesiuni de antrenament urmând să aibă loc la finalul acestei luni.

Teheranul a mințit! Rusiei i-au fost livrate 46 de drone cu care deja îi atacă pe ucraineni și „vânează” sisteme HIMARS

Lasă un răspuns